Diák rEPorters

Az Európai Parlament támogatásával a Prime Time Marketing Kft. országos pályázatot hirdetett minden olyan középiskolás diák, iskolarádió-, és iskolaújság szerkesztő számára, akit érdekel a média és szívesen formálná társai véleményét az Európai Unióról.


Megbízó:

Európai ParlamentA kétfordulós verseny első fordulójában a pályázóknak egy olyan, az Európai Parlament által is tárgyalt témát kellett feldolgozniuk, ami közvetlenül érinti vagy érdekli az iskola többi diákját.

A versenyre jelentkező több mint 30 csapat közül a zsűri hét győztes csapatot választott ki régiós szinten. A nyertes csapatok részt vehettek egy háromnapos budapesti médiatréningen, ahol elméleti és gyakorlati tudást egyaránt elsajátíthatnak a szakma nagyjaitól. A tréning folyamán a diákok a szakma nagyjaitól nyerhettek betekintést a médiaszakmába. Például a televíziózás rejtelmeiről D. Tóth András, az RTL Klub munkatársa, a rádiózásról Náray Balázs, MR1 Kossuth Rádió szerkesztő-műsorvezetője tartott az online újságírásról pedig Halmos Máté, az Index újságírója tartott interaktív előadást a diákoknak.

A verseny 2016-ban is folytatódik: a 7 csapat iskolájában iskolanapokat szervezünk, a fő nyereményért versenyző győztes csapat nyereménye pedig egy brüsszeli utazás lesz.

Ügynökségünk volt a felelős a pályázat megírásáért, meghirdetésért és a tréning megszervezésére.