Mi vagyunk Európa!

2013 és 2014 folyamán ügynökségünk volt felelős a Mi vagyunk Európa! 1 és 2 projektek lebonyolításáért; melyek folyamán országos szinten számos európai uniós tematikájú vetélkedőt; illetve iskolanapot szerveztünk.


Megbízó:

Külgazdasági és Külügyminisztérium, az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete, az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája Magyarországon


Dátum:

2013 -2014

2013-ban ügynökségünk volt felelős a Mi vagyunk Európa! program lebonyolításáért. A program folyamán Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 24 hátrányos helyzetű járásában vetélkedősorozatot szerveztünk 12-18 éves diákoknak. A program célja volt, hogy a korosztály jobban megismerje az EU-t.

A projekt sikerességét indokolta a programsorozat folytatása. Így 2014-ben az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete, az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája Magyarországon és a Külgazdasági és Külügyminisztérium elindította a Mi vagyunk Európa! 2 programot, melynek keretében az év folyamán országszerte 30 iskolanapot szervezetünk.

A program célja az volt, hogy könnyed, játékos formában ismertesse meg a középiskolásokkal az Európai Unió működését és az EU nyújtotta lehetőségeket.

Ügynökségünk volt felelős projekt pályáztatás útján történő meghirdetéséért, a feladatok kidolgozásáért és a helyszíni lebonyolításért.

A legtöbb iskolában már iskolanapokat megelőzően elkezdődött a készülődés: a legtöbb helyen az európai országok színeivel és jellegzetességeivel díszítették a termeiket, de sok helyen készítettek rajzokat vagy plakátokat, tanultak meg európai néptáncokat, vagy készítettek jellegzetes nemzeti ételeket. Mind a tanárok, mind a diákok visszajelzései a program sikerét és szükségességét igazolták.

Az európai uniós iskolanapokon közel 13500 diák és 780 pedagógus vett részt.